BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ ALİNUR AKTAŞ'IN ORHANELİ ZİYARETİ

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe ziyaretleri kapsamında bereket sofrasını Orhaneli ilçesinde kurup, vatandaşlarla sohbet etti. Orhaneli ve Büyükorhan ilçelerinde devam eden ve yeni yılda yapılması planlanan projeleri değerlendiren Başkan Aktaş, ağırlıklı geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan dağ ilçelerinin ancak eko-turizmle kalkınabileceğini söyledi.

İlçelerde yaşanan sorunlar ve beklentileri yerinde görmek için başlattığı ilçe ziyaretlerini hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, güne sabah namazında Orhaneli ilçesinde başladı. İnegöl’den sonra Bursa’da da bir gelenek haline gelen ‘Bereket Sofrası’, Orhaneli Merkez Camii’nde kılınan sabah namazının ardından Orhaneli Belediyesi Lokali’nde kuruldu. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun da katıldığı etkinlikte sabah kahvaltısı yine simit, zeytin, peynir ve çayla yapıldı.

Kahvaltının ardından vatandaşların sorunlarını dinleyen Başkan Aktaş, dağ ilçelerine hizmet noktasında taş üstüne taş koyan tüm yöneticilere teşekkür etti. Hizmet noktasını daha da yukarılara taşımak için bütçe gerçeklikleri doğrultusunda gereken tüm çalışmaların yapılacağını ifade eden Başkan Aktaş, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Tarih boyunca Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını milletin arasına nifak tohumları ekilmeye çalışıldığını hatırlatan Başkan Aktaş, Türk Milleti’nin bu oyunlara gelmediğini, 80 milyonluk ülkenin dimdik ayakta olduğunu ifade etti.

Kurtuluş eko-turizmde

Bereket sofrasındaki vatandaş buluşmasının ardından Orhaneli Belediyesi binasına geçen Başkan Aktaş, burada da ilçede devam eden ve yeni yılda yapılması planlanan projeleri masaya yatırırdı. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bülent Temelli’nin de katıldığı toplantıda, Büyükşehir ve Orhaneli Belediyesi bürokratları da hazır bulundu. Orhaneli ilçe stadyumuna tribün ve soyunma odaları, Meslek Yüksek Okulu’na çevre düzenlemesi ve meydan projesi üzerinde kalan binanın kamulaştırmasının yapılacağını dile getiren Başkan Aktaş, Karagöz Kırsal Turizm Projesi’nin ise Orhaneli için hayati önem taşıdığını kaydetti.

Orhaneli’nin Bursa’ya en yakın dağ ilçesi olduğunun altını çizen Başkan Aktaş, “Dağ ilçelerimizden Orhaneli’nde de yapımı devam eden ve 2018 yılı içinde programa alacağımız projeleri değerlendirdik. Bizim hizmet çıtasını daha yukarı çıkarmaktan başka bir derdimiz ve gayemiz yok. BUSKİ marifetiyle altyapı çalışmaları devam ediyor. Yolların asfaltlanması noktasında eksikler gideriliyor. Ancak bu bölge için eko-turizmi çok önemsiyorum. Bu nedenle Karagöz Kırsal Turizm Projesi, bölge için çok önemli. Bir an önce başlayıp, etap etap ilçeye kazandırılması halinde 1-2 yıl içinde ilçeye büyük bir hareket kazandıracağını düşünüyorum” diye konuştu.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da Başkan Aktaş’ın İnegöl Belediye başkanlığından geliyor olmasının büyük bir avantaj olduğunu, ilçe belediyelerinin yaşadığı sorunları bildiğini hatırlatarak, “Burada yaptığımız toplantı da oldukça verimli geçti. Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle ilçemize çok güzel hizmetlerin kazandırılacağına inanıyorum” dedi.